Yksittäiset tutkimukset
Täältä voit valita yksittäisiä laboratoriotutkimuksia, jotka eivät sisälly KotiLab tutkimuspaketteihin. Voit lisätä tilaukseesi useampia tutkimuksia seuraavassa vaiheessa.
Hintaan lisätään kotikäynnin näytteenottomaksu 47€.

S -SHBG 2737
Sukupuolihormonia sitova globuliini
Sukupuolihormoneja sitova globuliini on proteiini, jota tuotetaan pääasiassa maksassa ja joka sitoo sukupuolihormoneja kuten estrogeenia, testosteronia ja dihydrotestosteronia. SHBG:n tehtävänä on kuljettaa näitä hormoneja verenkierrossa ja säädellä niiden biologista aktiivisuutta. Korkeat SHBG-tasot voivat liittyä maksasairauksiin,hypertyreoosiin tai hormonikorvaushoitoon, kun taas matalat SHBG-tasot voivat liittyä esimerkiksi lihavuuteen, PCOS:aan tai insuliiniresistenssiin. SHBG:n mittaaminen auttaa arvioimaan hormonaalista tasapainoa ja selvittämään sukupuolihormonien vaikutusta kehossa.
EKG
Sydänfilmi
Elektrokardiografia tallentaa sydämen sähköistä toimintaa. Tallenteesta ilmenee mm. sydämen rytmi, kuormitus ja mahdollinen hapenpuute. EKG:tä käytetään sydämen rytmihäiriöiden, sydänlihaksen vaurioiden ja muiden sydänsairauksien diagnosointiin ja seurantaan.
Pt-CERT 9566
Sydänkohtausriskitesti Hertta
Hertta on sydänkohtaus- ja diabetesriskitesti, joka auttaa arvioimaan henkilön riskiä sairastua sydänkohtaukseen tai diabetekseen. Testi perustuu verikokeeseen, jossa mitataan mm. veren sokeri- , keramidi ja rasva-arvoja. Näiden tulosten perusteella voidaan arvioida henkilön verisuoniterveyttä ja insuliiniresistenssiä ja tarvittaessa aloittaa ennaltaehkäisevät toimenpiteet, kuten elämäntapamuutokset tai lääkitys.
S-Testo 2735
Testosteroni
Testosteroni on mieshormoni, jota tuotetaan pääasiassa kiveksissä, mutta myös naisilla pienemmissä määrinä munasarjoissa. Testosteronitasot voivat vaihdella yksilöittäin ja iän myötä. Tasoa voidaan mitata eri syistä, kuten epänormaalin seksuaalisen kehityksen, hedelmättömyyden tai seksuaalisen halun vähenemisen selvittämiseksi.
S -hsTesto 9280
Testosteroni, herkkä
Testosteronin määritys menetelmällä, joka on immunologista (S-Testo) menetelmää herkempi ja tarkempi. Tutkimuksen mahdollistama etu on lähinnä alhaisten pitoisuuksien määrittäminen esimerkiksi lapsilla ja naisilla.
S-TestoVL 6451
Testosteroni, vapaa, laskettu
Testosteroni esiintyy veressä pääosin sitoutuneena SHBG proteiiniin. Muutokset testosteronia sitovassa proteiinissa vaikuttaa aktiiviseen testosteronin määrään. Tutkimus sisältää sekä S-Testo tutkimuksen että SHBG tutkimuksen.
fS-Transf 2756
Transferiini
Transferriini on pääosin maksassa syntyvä proteiini, joka sitoo rautaa ja kuljettaa sitä kudoksiin sekä soluihin koko kehossa. Noin 80 prosenttia raudasta siirtyy transferriiniin sitoutuneena luuytimeen, missä siitä muodostuu punasolujen hemoglobiini. Loput raudasta varastoituu soluissa ja kudoksissa ferritiininä ja hemosideriinina.
S -TfR 1949
Transferiinireseptori
Transferrinireseptori on proteiini, joka liittyy raudan kuljetukseen kehossa. S-TfR-koe auttaa arvioimaan raudan aineenvaihduntaa ja on hyödyllinen esimerkiksi raudanpuuteanemian diagnosoinnissa. Koe antaa tärkeää tietoa rauta-aineenvaihdunnasta ja auttaa sopivan hoidon suunnittelussa.
Hertta on sydänkohtaus- ja diabetesriskitesti, joka auttaa arvioimaan henkilön riskiä sairastua sydänkohtaukseen tai diabetekseen. Testi perustuu verikokeeseen, jossa mitataan mm, veren sokeri- , keramidi ja rasva-arvoja. Näiden tulosten perusteella voidaan arvioida henkilön verisuoniterveyttä ja insuliiniresistenssiä ja tarvittaessa aloittaa ennaltaehkäisevät toimenpiteet, kuten elämäntapamuutokset tai lääkitys.
fS-TrFe-sat 4606
Transferriinin rautakyllästeisyys
Transferriini on rautaa kuljettava valkuainen ja sen rautakylläisyys kuvaa elimistön rautavarastoja. Mikäli elimistössä on liian vähän rautaa, transferriiniin sitoutuneen raudan määrä vähenee. Jos rautaa on veressä runsaasti, sitoutumisaste vastaavasti kasvaa.
S -TrpaAb 4942
Treponema pallidum - Syfiliksen seulonta
Testi osoittaa kehon omia vasta-aineita, jotka taistelevat kuppaa aiheutavaa bakteria vastaan. Testiä käytetään kuppainfektion diagnostiikassa.
S -T3-V 2775
Trijodtyroniini
Vapaa trijodotyroniini on kilpirauhashormonin biologisesti aktiivinen muoto, jonka märittäminen on ajankohtainen potilailla, joilla kilpirauhashormonihoidosta huolimatta on kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita.
TrvaNhO 6307
Trikomoniaasi
Virtsatesti osoittaa Trichomonas vaginalis-nimisen loisen nukleiinihappoa. Nimensä mukaisesti loinen esiintyy emättimessä, jossa infektio aiheuttaa vaahtomaista vuotoa. Miehillä infektio on yleensä oireeton, mutta se voi aiheuttaa virtsaputkentulehdusta ja eturauhastulehdusta.
P-TT-INR 4520
Tromboplastiiniaika
Tämä testi arvioi veren hyytymisajan ja antikoagulaatiohoidon tehokkuutta. Sitä käytetään yleisesti verenohennuslääkettä, kuten varfariiniä, käyttävien potilaiden seurannassa, varmistamaan veren hyytymisprosessin olevan sopivaa tasoa. Maksan vajaatoiminta voi vaikuttaa testin tulokseen, sillä moni veren hyytymiseen osallistuva aine on maksan tuottama.
S -TPOAb 4028
Tyreoperoxidaasi
Kilpirauhasen peroksidaasia vastaan hyökkäävät vasta-aineet vaarantavat kilpirauhasen toimintaa ja voivat häiritä kilpirauhashormonin tuotantoa. Koetta käytetään tunnistamaan kilpirauhasen autoimmuunisairauksia, kuten Hashimoton kilpirauhastulehdusta tai Gravesin tautia.
S-TSH 2832
Tyreotropiini
Kilpirauhasta stimuloiva hormoni on aivolisäkkeen erittämä hormoni, joka säätelee kilpirauhasen toimintaa ja kilpirauhashormonien tuotantoa. TSH:n määrän muutokset voivat viitata kilpirauhasen toimintahäiriöihin, kuten kilpirauhasen liikatoimintaan (hypertyreoosi) tai kilpirauhasen vajaatoimintaan (hypotyreoosi). Tätä testiä käytetään kilpirauhasen sairauksien diagnosointiin ja hoidon seurantaan.
S-T4V 2836
Tyroksiini
Tyroksiini on keskeinen kilpirauhashormoni ja T4V sen vapaa ja siten aktiivinen muoto. Tyroksiini säätelee kehon aineenvaihduntaa. Testi auttaa arvioimaan kilpirauhasen toimintaa ja muutokset T4V-tasoissa voivat viitata kilpirauhasen liikatoimintaan tai vajaatoimintaan.
Diabetesriskistesti
Tyypin 2 diabeteksen riskitesti
B-TVK 3696
Täydellinen verenkuva
Täydellisessä verenkuvassa määritellään punasolujen, valkosolujen ja verihiutaleiden lukumäärää. Tulos kertoo veren hemoglobiinitason lisäksi myös punasolujen koon ja hemoglobiini sisällön sekä valkosolujen jakautumista eri alaryhmiin. Tassä kokeessa valkosolujen erittely on tarkempi kuin perusverenkuvassa. Tutkimuksen avulla voidaan havaita anemiaa, infektioita sekä verisairauksia ja seurata niiden hoitoa.
fS-Ubikin 4363
Ubikinoni
Ubikinoni eli koentsyymi Q10, esiintyy lähes kaikissa ihmisen kudoksissa ja on välttämätön solujen energiantuotannossa. Se toimii soluissa antioksidanttina, estäen hapettumisreaktiota, ja muistuttaa rakenteeltaan K-vitamiinia. Suurimmat ubikinonipitoisuudet löytyvät sydän-, maksa-, lihas- ja munuaiskudoksista sekä veren LDL- ja HDL-partikkeleista. Elimistön ubikinonin tuotanto vähenee iän myötä. Ubikinonia saadaan ravinnosta pieninä pitoisuuksina lihasta, sisäelimistä, soijaöljystä, maapähkinöistä ja sardiineista.
F-Baktvi 1 3442
Ulosteen bakteeriviljely 1
Ulosteen bakteeriviljelyssä tutkitaan ripulia aiheuttavat bakteerit: salmonellat, kampylobakteerit, shigellat ja yersiniat. Yleensä ulosteessa ei näitä bakteereita esiinny, joten positiivinen tulos viittaa tutkimuksella todetun bakteerin aiheuttamaan tulehdukseen.
Löydä sinulle sopivat kokeet
Autamme sinua valitsemaan tarpeeseen parhaiten sopivat kokeet. Haluamme palvella sinua laadukkaan joustavasti ja nopeasti.
Terveyspaketit

Seurantapaketit

Sanottu meistä
Transferiinireseptori
Hertta on sydänkohtaus- ja diabetesriskitesti, joka auttaa arvioimaan henkilön riskiä sairastua sydänkohtaukseen tai diabetekseen. Testi perustuu verikokeeseen, jossa mitataan mm, veren sokeri- , keramidi ja rasva-arvoja. Näiden tulosten perusteella voidaan arvioida henkilön verisuoniterveyttä ja insuliiniresistenssiä ja tarvittaessa aloittaa ennaltaehkäisevät toimenpiteet, kuten elämäntapamuutokset tai lääkitys.